3. stručni skup Adriatic Cemetery Days.

Objavljeno: 03.12.2018

Stručni skup se održavao od 19. do 20. studenog 2018. godine.

Specijalizirani stručni skup je kroz dva dana okupio predstavnike nadležnih institucija, komunalnih tvrtki, pružatelje pogrebnih usluga, jedinice lokalne samouprave, dobavljače opreme, akademske stručnjake, Hrvatsku gospodarsku komoru i sve ostale uključene u očuvanje kulturne baštine i promociju ove djelatnosti iz Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe, njih oko 150 iz Hrvatske i inozemstva.

Između ostalog, prisutni su bili i članovi Udruge znamenitih groblja Europe (ASCE), a riječ je o grobljima starijim od 100 godina.

TD BAŠKA d.o.o. je dobilo priznanje časopisa "Komunal" u kategoriji: upravljanje malim grobljima. Istaknuto je kako je prepoznat višegodišnji trud u obnovi i uređenju situacije na grobljima. Pohvaljen je postojeći projekt obnove i valorizacije četiri groblja općine Baška po kojima se groblja postepeno uređuju u duhu očuvanja postojeće tradicije.

Akcent konferencije je na povijesti, povijesnoj baštini grobalja, turističkoj valorizaciji grobalja odnosno da se groblje može predstavljati i kao turistički spomenik, a ne samo kao mjesto pokapanja umrlih.

Pitanje: kako obnoviti i bolje valorizirati groblja u jugoistočnoj Europi naslova Adriatic Cemetery Days

Na konferenciji je bilo riječi i o tome kako digitalnim tehnologijama poboljšati upravljanje grobljima i provoditi promotivne aktivnosti.

Kroz panel rasprave, kratke formate i studijske posjete groblja Zadar i okolnih mjesta, sudionicima se pruža izvrsna prilika za dijalog, upoznavanje sa specifičnostima na terenu i atikuliranje preporuka.

Sve više mjesta uvodi turističko-promotivne aktivnosti na grobljima i na taj način široj javnosti žele približiti svoju povijest na poseban način.

Zborilo se o:

- nedostatku kapaciteta Gradskog groblja Zadar,

- o problematici glede planiranja i izgradnje novog zadarskog groblja,

- o hortikulturalnom arhitektonskom oblikovanju groblja,

- u bloku kulturne baštine prezentirala se valorizacija povijesnih groblja, kriterij za vrednovanje i kategorizaciju,

- u povodu 100. obljetnice završetka Prvog svjetskog rata prezentirati će se putem video linka Ratnički odjel varaždinskog groblja,

- prezentacija povijesti vojnih grobova na riječkom groblju Kozala te prezentacija bežičnog ozvučenja za unutarnje i vanjske poslove posljednjih počivališta,

- prezentacija prekogranične suradnje u uređenju groblja,

- prezentacija osječkog groblja, projekta "Povijest na otvorenom",

- panel rasprava - planiranje, održavanje i upravljanje grobljima,

- panel rasprava - vođenje groblja kao galerije na otvorenom u pratnji turističkih vodiča, jer groblja su ogledalo sredine,

- panel rasprava kako vrednovati kulturnu povjesnu baštinu, kako poboljšati ponudu opreme, prostorno - planska i arhitektonska rješenja, legistative i propise,

- panel rasprava - potrebe za izmjenom Zakona o grobljima, izmjene Zakona o komunalnom gospodarstvu i implikacije na sektor, Zakonodavstvu i EU fondovima,

- panel rasprava - novi zakoni, bitni za humanističko - kulturno djelovanje posljednjih počivališta, Zakon o pogrebnoj djelatnosti i zakon o komunalnom gospodarenju i implikacije na sektor.

 

PRIJEM STRANKI

Ponedjeljkom, četvrtkom i petkom od 8:30 do 12:30 /// Srijedom od 8:30 do 16:00 /// Utorkom se stranke ne primaju

MEĐUNARODNA NORMA ISO 9001:2015

ISO 9001:2008 Nakon višemjesečnog rada, u listopadu 2010. godine TD Baška d.o.o. zadovoljilo je uvjete te je uveden sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008. Međunarodna norma, koja se obnavlja svake godine, postala je dio poslovne strategije Društva, čime se garantira neprekidan razvoj poslovanja i poboljšanje kvalitete usluga cjelokupnog poslovanja.

Detaljnije
Misija

Misija Društva je vršiti komunalnu djelatnosti na području Općine Baška i pružati građanima i ostalim korisnicima visokokvalitetne usluge. Društvo pritom nastoji koristiti moderne organizacijske metode i tehničke inovacije kako bi se osigurala konstantna kvaliteta i poboljšanje usluga, nastojeći maksimalno izaći u susret svim zahtjevima i željama korisnika usluga, koji su u osnovi razlog postojanja Društva.

Vizija

Vizija Društva je naprednim pristupom poslovanju istaknuti se kao jedan od nositelja općeg razvoja Općine Baška, te na principu ekološki održivog razvoja osigurati modernizaciju i razvoj cjelokupnog poslovanja.

Kontakt

Kontaktirajte nas putem dolje navedenih brojeva telefona ili e-mail adrese!

Palada 88, 51 523 Baška

tel: 051/856-133

fax: 051/864-132

info@tdbaska.hr

www.tdbaska.hr

Vaša udaljenost i vrijeme potrebno za dolazak: