"Suhi vrt" kod sidra 1 u Baški.

Objavljeno: 03.12.2018

Zbog udaljenosti javnog vodovoda, specifične mikrolokacije, koja je izrazito na udaru bure i posolice okružena asfaltom i lošeg jalovog supstrata te postojećeg bilja na površini, hortikulturno rješenje se nametnulo samo po sebi stvarajući jedan poseban vrtić kao ogledni primjer prilagodbe. Sidro - skulptura je lijep i dominantan akcenat.

Izabrane su biljne vrste otporne na jaku posolicu, isušivanje tla ljeti i udare vjetra. Supstrat se poboljšao dodavanjem otočkog komposta, iako je cijelom dubinom površine izrazito jalov i prožet kamenjem različite granulacije. Biljke su se djelomično "presađivanjem presložile" na površini.

Iako površina zelenila djeluje uzburkano raznolikošću uresnih vrsta i teksture na njoj, ona je preslika obližnjeg burom uzburkanog bašćanskog mora.

Zadržali su se i dosadili oleanderi (Nerium oleander), juke (Yucca gloriosa), opuncije/indijska smokva (Opuntia ficus-indica), dubačac (Teucrium fruticans), puzajući ružmarin (Rosmarinus off. "Prostratus"), borovica puzajuća (Juniperus media), agave (Agava americana), patuljaste pitospore (pittosporum tobira "Nanum").

Unesene su nove uresne vrste poput stablašice tamarisa (Tamarix gallica), troprste lozice (Parthenocissus tricuspidata)koja će djelomično prekriti zid i živice brnistre (Spartium junceum).

Površina je prekrivena tucanikom sitne granulacije kako bi zadržala zemlju od ispiranja pljuskovima, erozije vjetrom, djelomično zadržavala evaporiranje vode iz tla, otežala nicanje korova, doprinijela površinskoj rahlosti tla te vršila svojevrsnu mineralizaciju tla.

PRIJEM STRANKI

Ponedjeljkom, četvrtkom i petkom od 8:30 do 12:30 /// Srijedom od 8:30 do 16:00 /// Utorkom se stranke ne primaju

MEĐUNARODNA NORMA ISO 9001:2015

ISO 9001:2008 Nakon višemjesečnog rada, u listopadu 2010. godine TD Baška d.o.o. zadovoljilo je uvjete te je uveden sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008. Međunarodna norma, koja se obnavlja svake godine, postala je dio poslovne strategije Društva, čime se garantira neprekidan razvoj poslovanja i poboljšanje kvalitete usluga cjelokupnog poslovanja.

Detaljnije
Misija

Misija Društva je vršiti komunalnu djelatnosti na području Općine Baška i pružati građanima i ostalim korisnicima visokokvalitetne usluge. Društvo pritom nastoji koristiti moderne organizacijske metode i tehničke inovacije kako bi se osigurala konstantna kvaliteta i poboljšanje usluga, nastojeći maksimalno izaći u susret svim zahtjevima i željama korisnika usluga, koji su u osnovi razlog postojanja Društva.

Vizija

Vizija Društva je naprednim pristupom poslovanju istaknuti se kao jedan od nositelja općeg razvoja Općine Baška, te na principu ekološki održivog razvoja osigurati modernizaciju i razvoj cjelokupnog poslovanja.

Kontakt

Kontaktirajte nas putem dolje navedenih brojeva telefona ili e-mail adrese!

Palada 88, 51 523 Baška

tel: 051/856-133

fax: 051/864-132

info@tdbaska.hr

www.tdbaska.hr

Vaša udaljenost i vrijeme potrebno za dolazak: