TD Baška d.o.o. posvećuje veliku pozornost zaštiti osobnih podataka. Pročitajte o zaštiti osobnih podataka. Pročitaj tekst

Sadnja sablašica oleandera - Gorinka i

Objavljeno: 07.12.2016

Općina Baška je još jednom pokazala senzibilitet prema potrebama svojih mještana te je zamolbu stanara Ulice Gorinka i Vladimira Nazora ("Kod Funtane") u Baški financirala i sadnju dvije stablašice oleandera crvene boje cvijeta (lat. Nerium oleander). Za navedene radove angažirano je TD BAŠKA d.o.o.

 

Naime na ovom mjestu su bila posađena stabla mimoze (lat. Albizia julibrissin) koja su se nakon višegodišnjeg uspješnog rasta, nenadano osušila iz neobjašnjivih razloga. Iskapajući jame za sadnju oleandara, djelatnici TD BAŠKA d.o.o. ustanovili su kako je postojeća zemlja natopljena naftom te su bili prisiljeni zamijeniti je sa novom plodnom zemljom uz dodavanje komposta i vodosprem granula.

 

Oko stabala posađene su noćne frajle (lat. Mirabilis jalapa) koje su odličan izbor otočkog tradicijskog cvjetnog pokrivača tla otpornog na ovdašnje vremenske prilike, čiji se medonosni cvjetovi otvaraju noću.

 

Izborom ovih biljnih vrsta zadovoljeno je više kriterija kao što su sadnja biljnih vrsta otpornih na oskudno hranjiva tla, visoko tolerantna na sušu i biljne bolesti, veličinom svoje okruglaste krošnje u punoj zrelosti oleandri neće smetati fasadama kuća ovih uskih atrijskih lokacija. Zatim, ostvarena je skladna cvjetna rapsodija u bojama oleandera i noćne frajle i punoća zelene teksture njihovih habitusa.

 

Sadnja spomenutih stablašica oleandera je lijep primjer kako se na inicijativu i zamolbu mještana može konstruktivno surađivati sa Općinom Baška i oplemeniti javni prostor uz poštivanje struke.

RADNO VRIJEME

Ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 7:00 do 15:00 /// Srijedom od 7:00 do 17:00 /// Petkom od 7:00 do 13:00 /// Vrijeme pauze je od 12:30 do 13:00

Misija

Misija Društva je vršiti komunalnu djelatnosti na području Općine Baška i pružati građanima i ostalim korisnicima visokokvalitetne usluge. Društvo pritom nastoji koristiti moderne organizacijske metode i tehničke inovacije kako bi se osigurala konstantna kvaliteta i poboljšanje usluga, nastojeći maksimalno izaći u susret svim zahtjevima i željama korisnika usluga, koji su u osnovi razlog postojanja Društva.

Vizija

Vizija Društva je naprednim pristupom poslovanju istaknuti se kao jedan od nositelja općeg razvoja Općine Baška, te na principu ekološki održivog razvoja osigurati modernizaciju i razvoj cjelokupnog poslovanja.

Kontakt

Kontaktirajte nas putem dolje navedenih brojeva telefona ili e-mail adrese!

Palada 88, 51 523 Baška

tel: 051/856-133

info@tdbaska.hr

www.tdbaska.hr

Vaša udaljenost i vrijeme potrebno za dolazak: